Blant demonstrantene var statsansatte, bønder og vanlige arbeidstakere fra Bangkok. Markeringen varte i åtte timer, og 26. februar er det duket for en ny massemønstring. Forrige helg samlet hele 40.000 personer seg i protest mot Thaksin, den største demonstrasjonen i landet på 14 år.

– Vi vil kjempe til vi vinner, sa mediemagnaten Sondhi Limthongkul, som tidligere har drevet forretninger med Thaksin, men som nå er en av hans mest innbitte kritikere. Blant annet beskylder han statsministeren og resten av regjeringen for omfattende korrupsjon.

For å komme opposisjonen i møte sa Thaksin lørdag at han vurderer å avholde folkeavstemning når det gjelder endringer i grunnloven som opposisjonen mener vil gi statsministeren for mye makt.

Thakisin vant en overveldende seier for ett år siden og kunne ta fatt på sin andre periode som statsminister. Men siden har populariteten hans dalt kraftig blant landets middelklasse. Det skyldes blant annet at han i forrige måned solgte Shin Corp til et investeringsselskap i Singapore, uten å betale skatt. Det var Thaksin selv som grunnla Shin Corp.

Eksperter mener at Thaksin fortsatt har stor støtte på landsbygda.