— Blodet til den drepte martyren og andre frihetsmartyrer krever at vi fortsetter å arbeide til vi oppnår fred og stabilitet, sa Karzai.

Politiet hadde utplassert tusenvis av politifolk for å beskytte de mange sørgende. Det ble også meldt om skyting under begravelsen, men politiet rykket raskt ut og opplyste at det ikke var snakk om noe angrep.

I stedet var det politiet som hadde løsnet varselskudd for å spre en stor folkemengde som hadde samlet seg på en bakketopp i nærheten av begravelsen. De ønsket å delta i begravelsen, men var ikke sikkerhetsklarert, ifølge politisjef Mohammad Zahir.

Rabbani var president i Afghanistan under borgerkrigen fra 1992 til 1996. Han var håndplukket av Karzai til å lede Afghanistans fredsråd, som forsøkte å innlede forhandlinger med Taliban.

Tirsdag ble hans drept i sitt hjem av en selvmordsbomber som utga seg for å være fredsforhandler fra Taliban.

Rabbani er den mest sentrale afghanske lederen som er drept siden den amerikanskledede invasjonen i 2001.

Også hundrevis av kjente afghanere og utenlandske ambassadørene deltok i fredagens begravelse, som foregikk i presidentpalasset i Kabul.

Taliban har ennå ikke kommentert drapet på Rabbani, men både afghansk politi og etterretning legger skylden på den ytterliggående gruppa.