Kisten ble fraktet fra sykehuset og gjennom byens gater mens folkemengden hyllet den drepte Hamas-lederen. Al-Rantissi hadde vært leder for Hamas i knappe fire uker før han ble tatt av dage i et israelsk rakettangrep lørdag kveld. Kisten var dekket av et grønt Hamas-flagg og blomster.

Hemmelig leder

En ny leder for den palestinske Hamas-bevegelsen ble utpekt bare timer etter at Abdelaziz al-Rantissi ble drept i et israelsk angrep. Navnet holdes hemmelig av sikkerhetsmessige grunner.

Rantissi overtok som Hamas-leder etter at gruppens åndelige leder ble drept i et israelsk angrep i slutten av mars. Lørdag kveld led Rantissi samme skjebne.

— Vulkansk hevn

Den væpnede grenen av den palestinske Hamas-bevegelsen truet søndag med å ta en «vulkansk» hevn etter at Hamas-leder Abdelaziz al-Rantissi ble drept i et israelsk angrep lørdag kveld.

— Vi vil utløse en vulkan med hevn, kunngjorde Ezzedine al-Qassam-brigadene. ý Vår hevn vil komme i hundrefold for blodet til Rantissi og Yassin.

Sjeik Ahmed Yassin var gruppens grunnlegger og åndelige leder inntil han ble drept i et israelsk angrep i slutten av mars, og al-Rantissi overtok hans lederstilling.

Sharon hyller Forsvaret

Israels statsminister Ariel Sharon hyller forsvaret for å ha tatt livet av Hamas-leder Abdelaziz al-Rantissi, meldte forsvarets radiokanal søndag.

I Sharons første reaksjon etter at al-Rantissi ble drept i et israelsk rakettangrep i Gaza by lørdag kveld, sier også Sharon at han vil presse på for å få til en tilbaketrekking fra Gazastripen.