Roh begikk selvmord etter at hans navn ble trukket inn i en korrupsjonsaffære.

Eks-presidenten kastet seg utfor et fjellstup sist lørdag. Fredag fylte et folkehav gatene i Sør-Koreas hovedstad Seoul, da Rohs båre ble ført til en høytidelig avskjedsseremoni på plassen utenfor byens rådhus.

– Rohs liv var helt og holdent viet til kampen for menneskerettigheter og demokrati og mot maktovergrep. Vårt folk vil aldri glemme resultatene han oppnådde, sa statsminister Han Seung-soo i sin tale ved båren.

Han Myung-sook, som var statsminister under Roh, ba om tilgivelse for at ikke mer ble gjort for å beskytte eks-presidenten.

– Vi sørger fordi vi var glade i deg og vi trivdes under deg, sa Han Myung-sook, som var Sør-Koreas første kvinnelige regjeringssjef.

Rundt 21.000 politifolk var kalt ut for å avverge uroligheter under fredagens seremoni. Rohs selvmord har vakt sterke følelser i Sør-Korea, der opposisjonen anklager regjeringen for å ha drevet den tidligere statssjefen i døden.

FOLKEHAV: Et folkehav fylte den sørkoreanske hovedstaden Seouls gater, da tidligere president Roh Moo-hyun ble ført til graven fredag.
LEE JAE-WON
EKS-PRESIDENTEN: Kortesjen med tidligere president Rog Moo-hyuns båre snegler seg frem gjennom et hav av sørgende i Sør-Koreas hovedstad Seoul fredag.
YONHAP