Rundt 300 demonstranter forsøkte å tvinge seg gjennom en veisperring ved å kaste stein og andre gjenstander, men politistyrkene brukte batonger og skjøt med tåregass for å spre folkemengden, sier øyenvitner.

Ifølge vitner åpnet opprørspolitiet ild mot mengden, men politiet selv benekter dette. Nyhetsbyrået AFPs korrespondent bekrefter at han hørte skudd, men kunne ikke si hvor de kom fra.

Minst en person ble såret, øyensynlig truffet av en kule, ifølge et øyenvitne.

En tysk radiojournalist ble dessuten slått i ansiktet. Han ble først spurt om han var dansk, men før han rakk å svare falt slaget.

– Er dere klare til å reise dere til kamp for profeten, spurte sjeik Ibrahim Lethone fra Kenyanske Muslimers Øverste Råd i en tale til de rasende demonstrantene.

– Er vi rede til å tilby våre undertrykkere fred?

– Nei, ropte menneskemengden til svar. De erklærte seg klare til jihad, Demonstrantene brente danske og amerikanske flagg.

Mohammed Idriss, som er imam ved en moské i den kenyanske hovedstaden, sa fredag at vesten ikke kan få bruke ytringsfriheten til hva som helst. Muslimene vil ikke for all framtid nøye seg med fredelige svar på løgner om islam og dens profet, framholdt han.