Statsminister Mohamed Ghannouchi sier han lover å respektere grunnloven og gjenopprette ro og orden i landet. Ifølge Ghannouchi er president Ben Ali midlertidig ute av stand til å utføre pliktene sine.

— Jeg lover å respektere grunnloven og gjennomføre politiske, økonomiske og sosiale reformer som er blitt kunngjort, i samarbeid med alle politiske parter, sa Ghannouchi i en fjernsynstale fredag.

Etter uker med demonstrasjoner, sammenstøt og kaos kulminerte uroen i Tunisia fredag. Først sparket Ben Ali regjeringen og lovet nyvalg. Deretter innførte han unntakstilstand og portforbud.

Så kom det meldinger om at hæren omringet flyplassen og hadde tatt kontroll over luftrommet, og det begynte å gå rykter om at presidenten var på vei ut av landet.

Ben Ali kom til makten i et ublodig kupp i 1987.

Ifølge menneskerettsgrupper, sykehuskilder og øyenvitner er totalt nesten 80 mennesker drept siden det sosiale opprøret startet i desember.

En rekke land, blant dem Norge, advarer nå mot å reise til Tunisia. Utenriksdepartementet fraråder alle reiser til landet som ikke er nødvendige.

Urolighetene i Tunisia har ført til at flere tusen turister er evakuert fra landet. Blant annet varslet turoperatøren Thomas Cook fredag at mer enn 4000 turister blir trukket ut av landet.