Torsdagens skjelv hadde en styrke på 7,4 og førte til store rystelser av bygninger i Tokyo, ifølge øyenvitner. Skjelvet hadde sitt episenter på havbunnen 66 kilometer øst for storbyen Sendai.

Det var varslet en tsunami i det nordøstlige Japan som følge av skjelvet, som fant sted nærmere midnatt lokal tid, men varselet ble relativt raskt trukket tilbake.

Evakuerte redningsarbeidere

Redningsarbeidere som jobber ved det ødelagte atomkraftverket Fukushima Daiichi, fikk ordre om å evakuere torsdag, melder den japanske TV-stasjonen NHK.

Like etter torsdagens skjelv sendte TV-stasjonen NHK ut meldinger der de oppfordret befolkningen i de utsatte områdene om å evakuere.

– Ikke nøl med å trekke opp til høyereliggende områder, og ikke forsøk å vende tilbake til kysten før det er forsvarlig, het det i nyhetsmeldingen.

Store konsekvenser

Torsdagens jordskjelv inntraff i samme områder som 11. mars i år ble rammet av et svært kraftig jordskjelv og en ødeleggende tsunami. Minst 27.000 mennesker er savnet eller funnet omkommet, mens atomkraftverket Fukushima Daiichi fikk store skader. En rekke branner og eksplosjoner i flere av reaktorene har ført til utslipp av radioaktivt materiale, og det er meld om høye stråleverdier i både matvarer og vann i områdene rundt kraftverket.

Katastrofen har også fått store konsekvenser for Japans økonomi.