Et jordskjelv på 8.0 på Richters skala på Tonga-Øyene i Stillehavet onsdag klokken 17.26 norsk tid, førte til at det ble sendt ut tsjunamivarsel for Fiji og New Zealand.

Det er også utstedt et varsel til den amerikanske delstaten Hawaii etter skjelvet som rammet sør i Stillehavet, midt i øygruppen Tonga.

Det amerikanske senteret for geologistudier, U.S. Geological Surveys (USGS), betegnet skjelvet som svært kraftig, men understreket da advarselen ble sendt ut at det da ikke var kjent om skjelvet ville utløse en tsunamibølge eller ei.

Ingen skader

Ifølge Pacific Tsunami Warning Center kunne en mulig tsunamibølge ha nådd Suva på Fiji i løpet av kvelden. Kystbyene på New Zealand kunne ha blitt rammet av en bølge noen timer senere.

— Vi har ute et tsunamivarsel for Fiji og New Zealand, og for resten av Stillehavet har vi en tsunamiovervåking, sa Nathan Backer ved senteret.

Jordkjelvet hadde sitt episenter 155 kilometer sør for Neiafu påTonga, 16 kilometer under jordoverflaten. Ifølge Sky News skal mennesker på flere av Tonga-øyene ha merket skjelvet.

Ifølge CNN er det ikke meldt om skader hverken på bygninger eller mennesker som følge av jordskjelvet.

Seniorrådgiver ved USGS David Applegate, sier til CNN at jordksjelvet sannsynligvis bare var merkbart på et begrenset område.

— Så langt har vi fått fem tilbakemeldinger frapersoner i fire byer på Tonga-øyene. De beskriver intensiteten på jordsjelvet fra lett til sterk risting, sier han.