Russiske fly bombet i morgentimene flere mål i det sørøstlige Tsjetsjenia. Ifølge Makhatsjov rammet angrepene landsbyene Isjkhoj-Jurt og Zamaj-Jurt tvers over grensen for det vestlige Dagestan. Samtidig ble det meldt at ti politifolk er drept i kamper med tsjetsjenske opprørere som har beleiret enpolitistasjon i det vestlige Dagestan.

Rundt 40 politifolk og medlemmer av innenriksdepartementets spesialstyrker har vært fanget i politistasjonen i landsbyen Novolaskoje. Novolaskoje er en av fire landsbyer som ble inntatt av om lag 2.000 islamistiske opprørerefra Tsjetsjenia, som krysset grensa til Dagestan i går.

Ifølge kilder i det russiske innenriksdepartement skal de tsjetsjenske soldatene forsterke opprørerne i Dagestan. Angrepet ledes av den tidligere tsjetsjenske kommandanten Sjamil Basajev, som også ledet et angrep på landsbyer sørvest i Dagestan 7. august.

Antallet omkomne etter bilbombe-angrepet mot en militær kaserne i Bujnask i Dagestan lørdag kveld, var mandag morgen kommet opp i 38, blant dem mange kvinner og barn. Ingen hadde til da tatt på seg skylden for aksjonen, men Bujnask ligger kort vei fra kampområdene i de midtre deler av Dagestan.

NTB-AFP