Inne i avisen fulgte den ene nyheten mer utrolig enn den andre, som at det var innført maksimumslønn for amerikanske toppledere, forbud mot lobbyvirksomhet og at alle bensindrevne biler ville bli tilbakekalt.

Avisen var selvsagt bløff fra ende til annen, selv om den ved første øyekast var svært lik originalutgaven av The New York Times.

Mens originalen i alle år har markedsført seg selv under mottoet «Alle nyheter som egner seg på trykk», lød mottoet i jukseutgaven «Alle nyheter vi gjerne skulle ha sett på trykk».

Skøyere En gruppe liberale skøyere som kaller seg Yes Men sto bak jukseutgaven av den ærverdige avisen, som ble trykket i hele 1,2 millioner eksemplarer og distribuert i storbyene New York, Los Angeles, San Francisco, Chicago, Philadelphia og Washington.

Jukseavisen var skrevet av en rekke journalister, blant dem tre som faktisk er ansatt i The New York Times, men identiteten deres vil bli holdt hemmelig, forteller en av initiativtakerne, frilansjournalisten Wilfred Sassoon.

Påminnelse Den falske avisutgaven var neppe billig å produsere. Pengene ble samlet inn via internett, fra folk som ønsker å gi USAs nyvalgte president Barack Obama en påminnelse om hvilke løfter han ga i valgkampen, opplyser Sassoon.

– Hensikten med jukseavisen er å opprettholde presset på de folkevalgte, slik at de faktisk gjør det de ble valgt for å gjøre, sier han.

The New York Times ble åpenbart tatt på sengen og visste onsdag ikke helt hvordan de skulle forholde seg til spøken.

– Dette er helt åpenbart en falsk utgave av The Times. Vi er nå i ferd med å finne ut mer om den, sa en talskvinne.

Om du kunne velge din drømmetittel i en avis — hva ville du valgt? Send forslag i kommentarfeltet!

BRENDAN MCDERMID