— Åh, det var godt at flyet landet!

Mona Klubben står og småtripper på Flesland sammen med datteren Nathalie Isabell. Hun venter på sønnen Alexander Klubben (19), som flyr hjem fra ferie på Kypros med Helios.

Endelig, klokken 18.43, kommer beskjeden om at flyet med 189 norske passasjerer har landet, tre kvarter forsinket.

— Du blir jo alltid litt bekymret, alt kommer så nært når det skjer en ulykke med samme flyselskap som sønnen din reiser med, sier Mona.

— Jeg har snakket med ham på telefonen, så jeg visste at flyet gikk som normalt. Men nå skal det jammen bli godt å se ham, sier hun.

Og der kommer Alexander ut av tollen på Flesland.

- Mangelfull informasjon

— Flyturen gikk helt fint, vi fikk god informasjon på bussen ut til flyplassen, forteller han.

Anita Sævdal kom også med flyet fra Kypros i går kveld. Hun mener imidlertid at informasjonen fra reisebyråene har vært mangelfull.

— Vi fikk ikke nok informasjon, ingen ga oss klare beskjeder om hvilket flyselskap vi skulle fly hjem med. Det var først da jeg var på vei om bord i flyet at jeg fikk vite av en medpassasjer at jeg skulle fly med ulykkesselskapet, sier hun.

De tre reiseselskapene Ving, Saga og Star Tour hadde alle passasjerer om bord på flyet som landet i går kveld.

Samboerparet Lin Taule og Christer Johannessen reiste motsatt vei i går kveld. Ingen av dem var nervøse for å fly med Helios til Kypros.

Rykteflom om Helios-fly

— For å være helt ærlig, har jeg egentlig vært mest redd for at flyet skulle bli kansellert. Det sto på tekst-tv at Helios-flyene sto på bakken, sier Linn.

— Vi måtte kontakte Ving selv, og fikk beskjed om at det som sto på tekst-tv ikke stemte. Det var bare å møte opp til vanlig tid, utdyper hun.

MyTravel, som eier Ving og Saga, stilte med egen representant på Flesland i går for å berolige presse og passasjerer.

— Det har vært mye rykter omkring avgangen på diverse nettsteder, men vi har hele tiden holdt fast på at flyet skulle gå som normalt, sier MyTravels representant Anette Konow.

Hun kan ikke forklare hvorfor ryktene oppsto.

— Vi har ikke kommet med noe misinformasjon, og alle passasjerene som skal reise til fra Flesland til Larnaca i kveld er på plass, sier hun.

Det har heller ikke vært kanselleringer blant de norske passasjerene som skulle fly med Helios fra Kypros, etter at et Helios-fly styrtet i går.

Flyselskapet Helios Airways har fire fly. Flyet som styrtet var et rutefly av typen Boeing 737-300, på vei fra Larnaca