Han sier det ikke dreier seg om bruk av masseødeleggelsesvåpen, men at angrepet vil være "en slags martyraksjon".

— Vi kommer til å gjennomføre en ikke-konvensjonell handling mot dem, ikke nødvendigvis noe militært, sier Sahaf.

- Vanskelig å overleve

— Vi kommer til å gjøre noe som vil statuere et storartet eksempel for disse leiesoldatene, legger informasjonsministeren til.

Han hevdet på en pressekonferanse at USAs soldater på flyplassen er "på en isolert øy", og at "det vil bli vanskelig for de amerikanske styrkene, som er omringet på flyplassen, å komme seg bort i live".

Tre amerikanere omkom

To amerikanske soldater ble fredag drept i kamper mellom irakiske styrker og invasjonsstyrker som forsøkte å ta kontroll over Saddam flyplass.

En tredje amerikansk soldat omkom da bilen han satt i kjørte i en kanal mens den ble beskutt av irakiske styrker.

Saddam internasjonale flyplass ligger 20 kilometer sør for Bagdad sentrum, og ble inntatt av amerikanske styrker i går.

I løpet av morgentimene angrep irakiske soldater i busser og trucker flyplassen. Irakerne var kun utstyrt med håndvåpen, og var sjanseløse mot de amerikanske stridvognene. Ifølge CNN skal hundrevis av irakiske soldater ha blitt drept da de amerikanske styrkene skjøt på kjøretøyene.

- En helvetes natt

Invasjonsstyrkene omdøpte i dag flyplassen fra Saddam International Airport til Bagdad International Airport. Minst 320 irakiske soldater skal ha blitt drept i slaget om flyplassen i natt.

— Det var en helvetes natt, fortalte en kvinne til en journalist fra nyhetsbyrået Reuters.

Den irakiske Republikanergarden har trolig trukket seg tilbake til Bagdads gater. Operasjonssenteret i Qatar hevdet fredag at 2.500 mann fra den irakiske Bagdad-divisjonen hadde overgitt seg til invasjonsstyrkene.

Omringer Bagdad

Det er fortsatt uklart om og når invasjonsstyrkene kommer til å rykke inn i Bagdad, men planen er å omringe byen og gradvis ødelegge forsvarsstillingene.

— Vi kommer til å omringe Bagdad, sa kaptein i de amerikanske marinestyrkene, Matt Watt.

Styrker tok fredag kontroll over veiene mellom Bagdad og byen Tikrit der Saddam Husseins klan har sitt kjerneområde, opplyste amerikanske militære talsmenn.

Tikrit ligger rundt 190 kilometer nord for Bagdad og er også Saddam Husseins hjemby. Amerikanske styrker har de siste dagene også nådd fram til utkantene av Bagdad både i sør og vest, og fredag nærmet de seg Bagdad fra byen Kut sørøst for hovedstaden, ifølge det amerikanske operasjonssenteret i Qatar.

PÅ VEI TIL BAGDAD: En soldat fra USAs 3. infanterikompani passerer broen over Eufrat - og liket av en irakisk soldat. Kompaniet består av mer enn 3000 kjøretøy som nå er på vei mot Bagdad.
FOTO: REUTERS