I opptaket, som ble lagt ut på det islamistiske nettstedet kavkazcenter.com søndag, tar Umarov også på seg ansvaret for terrorangrepet mot Domododevo-flyplassen for to uker siden. 37 mennesker ble drept i angrepet.

Umarov er en av Russlands mest ettersøkte personer og er erklært som samfunnsfiende nummer én. Han kalles ofte for Russlands bin Laden.

Videoopptaket viser Umarov sammen med to andre personer, alle ikledd militæruniformer, sittende foran et svart flagg påtrykket arabisk skrift og et sverd.

I opptaket sier Umarov at «undergrunnsbevegelsen i Nord-Kaukasus har sendt en bror på et spesialoppdrag i Moskva». Videre sier han at Kreml må forberede seg på et år med blod og tårer.

I forrige uke meldte russiske medier at mannen som sprengte seg i luften på Domododevo-flyplassen, var identifisert som en 20 år gammel mann fra den urolige delrepublikken Ingusjetia.

Flere islamistiske opprørsgrupper i de islamdominerte delrepublikkene Ingusjetia, Tsjetsjenia og Dagestan har i årevis kjempet for et uavhengig «emirat» i Nord-Kaukasus. Umarov selv har erklært seg som «emiren av Kaukasus».