Striden om Nord-Koreas kjernefysiske program spisser seg til. Fra den nordkoreanske hovedsta-den kommer det nok en gang sterke anklager mot USA. Det statlige nyhetsbyrået (KCNA) siterer avisen "Rodon Sinmun" hvor det påstås USA har planer om å angripe Nord-Korea.

— Den militære situasjonen på den koreanske halvøyen er så anspent at det kan bryte ut atomkrig når som helst, heter det i en melding fra KCNA.

Amerikanerne beskyldes for å trenere byggingen av et nytt atomkraftverk i Nord-Koreas og derigjennom stå bak en akutt strømmangel som angivelig har lagt industri og transportvesenet brakk.

I en avtale som skriver seg tilbake til 1994, sa Nord-Korea seg villig til å stoppe sitt atomvåpen-program, mot at landet fikk olje fra USA.

I høst innstilte amerikanerne oljeleveransene og anklaget koreanerne for å ha startet igjen sitt atomvåpenprogram. Det førte blant annet til at Nord-Korea trakk seg fra ikkespredningsavtalen.

Lederen for det Internasjonale atomenergibyrået IAEA, Mohammed al-Baradei, har ifølge det tyske nyhetsmagasinet Der Spiegel innkalt til krisemøte for å drøfte situasjonen.