Hvis forhandlingene ikke lykkes, vil afghanske styrker gå til aksjon for å sette fri sørkoreanerne som holdes fanget av Taliban i Afghanistan.

– Vi tror på forhandlingene, men hvis dialogen mislykkes, kommer vi til å ty til andre metoder, sier Afghanistans viseinnenriksminister Munir Mangal til Reuters lørdag.

På spørsmål om andre metoder innebar maktutøvelse, svarte Mangal bekreftende.

Mangal er leder for den afghanske regjeringens delegasjon som jobber for å få de sørkoreanske gislene frigitt.

Det er nå en uke siden 23 sørkoreanske hjelpearbeidere ble bortført av Taliban i Ghazni-provinsen vest for Kabul. Ett av gislene er drept.

Liket av den 42 år gamle pastoren Bae Hyung-Kyu, som var leder for de kristne hjelpearbeiderne som ble bortført i Ghazni-provinsen for ni dager siden, ble funnet skutt og drept onsdag.

Opprørerne sa at han ble drept fordi forhandlingene med afghanske og sørkoreanske myndigheter gikk dårlig.

Fredag ble det bekreftet at de gjenværende 22 gislene er i live. Mens myndighetene hevder de er i fin form, påstår Taliban at flere av gislene er syke.

– De er i live og i fin form, sa viseinnenriksminister Munir Mangal.

Opprørernes antatte talsmann Qari Yousef Ahmadi bestrider dette, og sier at flere av sørkoreanerne er syke.

– De er ikke i god form. Jeg vet ikke om det er været eller maten vår som ikke er bra for dem. Kvinnene gråter og både mennene og kvinnene er bekymret over framtida, sier han.

18 av de gjenværende gislene er kvinner, og én av dem hevdet også at de var syke da hun tryglet om hjelp i et telefonintervju med den amerikanske fjernsynsstasjonen CBS tidligere i uka.

– Vi er syke alle sammen og i elendig forfatning. Vær så snill å hjelp oss, sa Yo Cyun-ju.

GISLER: 23 sørkoreanske hjelpearbeidere ble for en uke siden bortført i Taliban. Et av gislene er drept.
YONHAP
POOL