Det tyske nyhetsbyrået DPA meldte at israelerne hadde stormet bygningen der Arafat oppholdt seg.

Andre kilder i Ramallah opplyste at de israelske styrkene fortsatt ikke hadde trengt inn i de to kjellerrommene, der Arafat oppholdt seg sammen med noen livvakter og nære medarbeidere.

Palestinernes informasjonsminister Yasser Abed Rabo fortalte nyhetsbyrået Reuters at kommandanten for de israelske soldatene hadde gitt Arafat et ultimatum om å overgi seg.

Israelerne truet med å storme hovedkvarteret for å arrestere noen og la andre bli igjen. Dette er en plan fra Sharons side som truer Arafats liv, sa Abed Rabbo, som la til at Arafat ikke vil overgi seg, men kjempe mot inntrengerne.

Flere timer senere truet israelske soldater gjennom megafoner med å storme rommene der Arafat oppholdt seg, hvis han nektet å overgi seg, opplyste Abed Rabbo.

Ber om hjelp

I et intervju med Reuters TV rettet Arafat lørdag en innstendig appell til verdenssamfunnet.

— Jeg appellerer til det internasjonale samfunn om å få stanset denne aggresjonen mot mitt folk, sa Arafat.

Arafat sitter isolert i sitt hovedkvarter i Ramallah for andre dag på rad.

Ifølge Israels statsminister Ariel Sharon ser Israel på Arafat som en fiende.

Arafat sier at israelske styrker har kuttet telefonlinjene til hans hovedkvarter, og stanset forsyningen av vann og elektrisitet.

— Sammen vil vi marsjere til våre barn kan reise det palestinske flagget over våre kirker og moskeer i Jerusalem, sa Arafat, som signaliserte klart og tydelig at han ikke vil gi etter for det israelske presset.

Ved 19-tiden norsk tid lørdag kveld varslet president Yasser Arafat sin stab og sikkerhetsfolk om at israelerne i løpet av time ville innta kontoret hans.

Ifølge palestinske sikkerhetskilder har den israelske hæren bekreftet at et slikt angrep vil skje.

(NTB)