Gaza by: Hamas truer med å henrette flere som er dømt til døden etter å ha blitt funnet skyldig i spionasje og angivervirksomhet for Israel.

De palestinske selvstyremyndighetene har innført dødsstraff for spionasje, drap og grove narkotikaforbrytelser, men Hamas har ikke offisielt henrettet noen siden de jaget de Fatah-dominerte sikkerhetsstyrkene ut av området i 2007.

Ifølge menneskerettighetsorganisasjoner drepte imidlertid Hamas flere israelske spioner og informanter under den 22 dager lange israelske militæroffensiven mot Gaza i januar 2009.

En rekke palestinere er funnet skyldig i spionasje og angivervirksomhet på Gazastripen den siste tiden. Noen er dømt til fengsel, mens andre er dømt til døden. De dødsdømte vil bli henrettet med det første, varsler Hamas.

— Israelske agenter som er dømt til døden, vil bli henrettet, på tross av at menneskerettighetsorganisasjoner er imot dette, heter det i en kunngjøring fra bevegelsens «innenriksminister» Fathi Hammad.

— Disse dødsdommene vil bli fullbyrdet i den nærmeste fremtid, slår han fast.

Palestinsk lov slår fast at henrettelser bare kan finne sted med president Mahmoud Abbas’ tilslutning.

Hamas kommer trolig ikke til å vente på en signatur fra Abbas, ettersom de nekter å anerkjenne legitimiteten til den palestinske presidenten fordi perioden hans egentlig utløp i 2009.