Tariq Azim, informasjonssekretær i Pakistan Muslim League-Q, sier det kan bli snakk om alt fra noen ukers til fire måneders utsettelse.

Han mener valget ville mistet legitimitet hvis det ble holdt 8. januar som planlagt, siden flere opposisjonspartier planlegger boikott, og medlemmer av Benazir Bhuttos parti sørger over drapet på henne.

Diskuterte etterfølgeren

Søndag satt medlemmer av Bhuttos parti samlet for å diskutere om de skulle delta i valget, og hvem som skal overta styringen av partiet etter drapet på den kvinnelige opposisjonslederen. Tidlig på ettermiddagen norsk tid kom ubekreftede meldinger om at Benazirs 19 år gamle sønn Bilawal og hennes ektemann Asif Ali Zardari i fellesskap overtar som ledere for Pakistans folkeparti (PPP).

Les også: Bhuttos sønn overtar partiet

Den tidligere statsministeren Nawaz Sharif har tidligere sagt at han kommer til å boikotte valget på ny nasjonalforsamling. Men søndag sa en av Sharifs talsmenn at beslutningen vil bli revurdert hvis PPP bestemmer seg for å delta.

Lagt valgkampen på is

Pakistan Muslim League-Q har allerede lagt valgkampen på is fordi de regner med av valget blir utsatt, opplyser informasjonssekretær Tariq Azim. Han regner med at en offisiell erklæring om utsettelsen vil komme i løpet av kort tid.

Partiet han representerer, støtter president Pervez Musharraf og hadde regjeringsmakten inntil Musharraf oppløste nasjonalforsamlingen og innsatte et forretningsministerium i november.

MOT UTSETTELSE: Attentatet på Benazir Bhutto kan føre til at valget i Pakistan blir utsatt. Her marsjerer Bhutto-tilhengere på vei for å delta i begravelsen for to dager siden.
REUTERS/SCANPIX