Et hundretall svensker og nordmenn venter nå på å komme seg hjem fra katastrofebyen Phuket. Mange er så hardt skadet at de ikke kan reise med vanlig fly.

— Det er stor risiko for at personer dør på flyplassen, sier Lottie Knutsson, informasjonssjef i svenske Fritidsresor, til Aftonbladet. Fritidsresor er det svenske søsterselskapet til Star Tour.

Mange hardt skadde

Ifølge Aftonbladet er situasjonen på flyplassen fullstendig kaotisk. Flyplassen er blitt et oppsamlingssted for de mange som er evakuert fra Khao Lak, turistperlen som søndag ble forvandlet til et helvete på jord. Tusenvis venter på å få komme seg hjem.

Mange er hardt skadde, med brudd og blødende sår. I tillegg befinner mange seg i en åpenbar sjokktilstand.

— Situasjonen er så akutt at det behøves flere hundre plasser på ambulansefly, i tillegg til de mange evakueringsflyene som kommer, sierLottie Knutsson til Aftonbladet.

24 nordmenn hentet hjem

— SAS sender 15 fly for å hente skandinaver hjem fra Thailand, sa den norske konsulen Bjørn Bjerkås til NTB tidligere i dag. Men det er ennå ikke klart når de første flyene vil gå.

— SAS har gitt de skandinaviske ambassadene full råderett over flyene og hvem som skal sendes. Nå må vi sette oss ned sammen og planlegge og prioritere etter skade og traumer, slik at ikke alle blir booket på samme fly, sier han.

24 av de hardest skadde nordmennene blir onsdag hentet hjem fra Phuket med et fly fra Forsvaret. Allerede nå er det klart at flyet vil ta nok en tur for å hente flere skadde.

<b>KAOS:</b> Flyplassen i Phuket i formiddag, hvor det hersket en fortvilet kaosstemning.
SCANPIX
<b>LANG VENTETID:</b> Svenske turister venter på fly hjem.