Nedover mot sydpolen på Den røde planet ligger en hvit kappe av is og snø. Når det nærmer seg sommer på Mars får dynene et merkelig dryss av svarte flekker, som ikke lar seg forklare av vanlig smelting. Ungarske forskere mener dette er levende organismer, skriver nettstedet forskning.no.

Forskerteamet håper hypotesen blir tatt så seriøst at et landingsfartøy setter føttene ned ved de rare ringene og sjekke om det faktisk er kolonier av ekte marsboere.

— Vi har fått høre at ”de der ungarerne må jo være pling i bollen”, og har opplevde at forskere bruker temmelig ufine metoder for å sverte oss. Men alle data som har kommet inn siden 2001 støtter hypotesen vår, sier Eörs Szathmáry fra Eötvös University i Budapest.

Forskeren viser til at det finnes bakterier i de tørre dalene i Antarktis, hvor iskaldt klima, manglende ozon i atmosfæren og store doser UV-stråling gjør livet tøft for alt som lever. Det samme gjelder for de knusktørre sanddynene i ørkenen nær Ayers Rock i Australia.

— Det finnes ekstremelskende skapninger på steder på jorda som på mange måter kan sammenliknes med forholdene på Mars, sier Szathmáry, som likevel understreker at ideen bare er en hypotese, som på ingen måte er bevist.