Bare 16 prosent av israelerne og 11 prosent av palestinerne tror at de USA-støttede forhandlingene vil føre fram, viser to meningsmålinger utført i henholdsvis Israel og de palestinske områdene, skriver The Jerusalem Post.

Bare 8 prosent av israelerne tror på en tostatsløsning innen utgangen av 2008, viser målingen utført av Det hebraiske universitetet i Jerusalem.

Støtter løsning 23 prosent av palestinerne tror på en løsning innen fristen president George W. Bush og partene har gitt hverandre, viser målingen utført av Palestinian Center for Policy and Survey Research (PSR) i Ramallah.

53 prosent av israelerne støtter en endelig fredsløsning i tråd med utkastene tidligere president Bill Clinton og det såkalte Geneve-initiativet har lagt fram, men 55 prosent tror samtidig at volden vil fortsette.

47 prosent av palestinerne støtter en slik fredsavtale, samtidig som 32 prosent tror at volden vil fortsette.

Resultatløst

Den foreløpig siste runden med forhandlinger mellom Israel og palestinerne endte resultatløst på julaften.

Palestinernes forhandlingsleder Saeb Erekat trakk fram Israels bosetningspolitikk som ett av de største hindrene. Det såkalte veikartet for fred krever at Israel stanser all boligbygging i de okkuperte områdene, men israelske myndigheter vil ikke gi noe løfte om dette og byggeaktiviteten fortsetter.

Israel viser til at veikartet også pålegger palestinerne å stanse væpnede grupper som opererer på Gazastripen og Vestbredden.

MOLLY RILEY