40.000 fattige, utenlandske og tvangsprostituerte kvinner, innesperret i store sex-containere like utenfor fotballarenaene, der horder av fotballfans kjøper sex og fyller lommebøkene til kyniske menneskehandlere.

Omtrent slik har skrekkbildet sett ut i aviser, radio og fjernsyn de siste ukene. George W. Bush ble så bekymret at han sendte USAs generalkonsul til Dortmund for å finne ut hva som lå bak. EU-kommissær Franco Frattini sendte brev til den tyske regjeringen med streng beskjed om at de måtte ta saken på alvor, EUs innenriksministere diskuterte VM-prostitusjonen inngående. Det svenske likestillingsombudet ba like godt det svenske fotballandslaget om å boikotte hele mesterskapet.

— Fritt oppdiktet

— Tallet 40.000 er fritt oppdiktet og helt urealistisk. Det finnes ingen belegg for påstanden om så mange tvangsprostituerte, sier Martina Schmiedhofer, bydelsråd for helse og sosial i Charlottenburg-Wilmersdorf i Berlin. Finalearenaen Olympiastadion ligger i hennes bydel. I går lanserte hun og den lokale arbeidsgruppen «Frisk kunde» - en kondomaksjon rettet mot horekundene.

På hver VM-kamp i hovedstaden skal dansende penis-figurer dele ut kondomer og brosjyrer til mannlige fotballfans utenfor stadion. De prostituerte opplever stadig at kunder presser på for å slippe å bruke kondom, og HIV-tallene har igjen begynt å stige.

- En del ekstra kommer

Både en organisasjon for prostituerte, «Hydra», og en organisasjon av bordellinnehavere er med i gruppen, sammen med bydelens helseetat.

— Det vil komme en del ekstra prostituerte, akkurat som det gjør til München under Oktoberfesten. Men de aller, aller fleste vil være vanlige prostituerte, og ikke ofre for det folk flest forstår som tvang, sier Stephanie Klee, som selv arbeider som prostituert, og som er med i gruppen.

Hun omtaler seg selv som «politisk hore», arbeider for full legalisering og styrking av prostituertes retter, og er oppgitt over hvordan media har spredd historien om de 40.000 verden over.

— Tallet dukket opp fordi det i et intervju ble sagt at det var ventet ti prosent flere servitører, så da kom det vel ti prosent flere horer også. Så gikk de ut fra at det finnes 400.000 prostituerte totalt i Tyskland - et eldgammelt tall fra en studie gjort i 1989, og ubrukelig i dag. Og vips, så hadde du de 40.000, sier Klee og rister på hodet.

Har nødtelefon

Tvangsprostitusjon ble i fjor etterforsket i 927 saker i Tyskland.

— Det finnes mørketall i tillegg, helt klart. Jeg møter av og til prostituerte som forteller at de er blitt lokket hit på falske premisser, at de ikke vil blande inn politiet, at de bare vil hjem. Men de er i et klart mindretall, sier Wiltrud Schenk fra bydelens helseetat. Hun driver med rådgivnings- og hjelpearbeid for de prostituerte i bydelen.

De har under VM også en nødtelefon, der både prostituerte som trenger hjelp og kunder som mener de har sett kvinner under tvang, kan melde seg. Det samme har flere andre organisasjoner.

KONDOM-UTDELING: Disse dansende figurene skal dele ut kondomer utenfor Olympiastadion i Berlin under fotball-VM. At så veldig mange fans faktisk vil ende påbordell, tror initiativtakerne bak aksjonen ingenting på.