I kveld gikk politiet ut med en såkalt «riksalarm».

— Om vi skulle bli i Stockholm og lete, ville det ikke være nødvendig å gå ut med riksalarm, sier en talsmann for politiet, Lars Grönskog, til Aftonbladet.

Riksalarmen gikk ut til samtlige politistasjoner i Sverige like etter kl. 20.00 tirsdag kveld. I den meldingen er den mistenktes identitet med. Bilder og opplysninger om mannen er også sendt til utenlandsk politi.

— Vi er veldig interessert i å få tak i mannen. Vi må lete etter ham over alt, ettersom vi ikke vet hvor han er, er riksalarm en god løsning, sier Grönskog.

Politiet har også sendt ut bilder av den etterlyste fra sitt eget arkiv. Politiet vil imidlertid ikke si om det er den samme mannen som er på bildene fra overvåkningskameraene i handlesenteret NK.

— Jeg kommenterer ikke hvem mannen er, sier Lars Grönskog.

Sjefen for Stockholms-politiet, Leif Jennekvist, forteller at de fortsetter etterforskningen også langs andre spor.

— Det er viktig at vi ikke blir sittende fast i dette sporet, og at vi fortsetter med å følge opp tips og andre opplysinger i etterforskningen. Beslutningen om å begjære den mistenkte fengslet, ble ifølge Aftonbladet tatt av statsadvokat Agneta Blidberg allerede i mandag kveld kl. 21.4, skriver Aftonbladet. Hvorfor man ventet så lenge med å utlyse riksalarm, vil ikke politiet svare på.

— Jeg vet ikke hvorfor man har valgt å avvente, sier Lars Grönskog.

Riksalarmen gikk ut til samtlige politistasjoner i Sverige like etter kl. 20.00 tirsdag kveld.