Store, danske politistyrker jaktet natt til torsdag på mennene som bortførte fem år gamle Oliver fra en barnehage på Nordsjælland. Bortføringen av gutten skal ha vært nøye planlagt.

Da guttens mor onsdag ettermiddag skulle hente ham i Skovbakken barnehage i Virum, ble hun grepet bakfra. Samtidig tok en mann Oliver og løp inn i en mørk stasjonsvogn, hvor en sjåfør satt klar til å kjøre av sted.

Politiet hadde natt til torsdag fått mer eller mindre oversikt over hva som skjedde da Oliver ble kidnappet, og sier etterforskningen viser at aksjonen var nøye uttenkt på forhånd.

Øyenvitner har fortalt politiet at stasjonsvognen hadde et nummerskilt med tallene 32 787.

– Natt til onsdag ble et skilt med nummeret YJ 32 787 stjålet fra en bil i Albertslund. Vi mener det er det skiltet som er satt på bilen, sier Henning Svendsen i politiet på Nordsjælland.

Omfattende leteaksjon

Politiet har satt inn alt disponibelt mannskap i letingen etter den bortførte gutten og bevokter alle grenseoverganger, broer og havnebyer for å hindre at gjerningsmennene tar med seg femåringen ut av landet. Samtidig er det sendt ut etterlysning etter den svarte stasjonsvognen.

Politiet vet ennå ikke hva som var bakgrunnen for bortføringen, men avviser at den har bakgrunn i en familiefeide.

– Dette er en svært harmonisk familie, sier Henning Svendsen.

Olivers foreldre har kinesisk bakgrunn og eier flere restauranter. Politiet undersøker nå om bortføringen kan ha noe med restaurantdriften å gjøre.

Sjokkert

Foreldre som har barn i barnehagen Skovbakken, er sjokkert over hendelsen, som de beskriver som uvirkelig.

– Det høres ut som noe tatt ut av en dårlig Hollywood-film. Hva er det som skjer i landet vårt? Og så her i fredelige Virum. Jeg hentet barnet mitt bare ti minutter før bortføringen fant sted. Det er dypt sjokkerende, sier en far til Ekstra Bladet.

Politiet