Uttalelsene kom i en tale Ahmadinejad holdt torsdag i det vestlige Iran.

– Ta et skritt ut av glasspalasset ditt, gå til folket ditt for å se hvor isolert du er, ikke bare rundt om i verden, men også i ditt eget land, sa Ahmadinejad ifølge det iranske nyhetsbyrået ISNA.

– Med Guds hjelp har fiendene så langt ikke klart å gjøre noe mot Iran, og de vil ikke klare å gjøre noe i framtida heller.

Eksempel

– Irans uavhengighet, rikdom og framskritt vil snart tjene som eksempel for andre nasjoner, sa presidenten i en annen tale.

Han klaget over «såkalte supermakter» som ifølge Ahmadinejad har rottet seg sammen og tror de kan kontrollere hele verden.

– Bølle-maktene er redd for at den iranske nasjonens framskritt vil øke forventningene til andre land, og lede dem til å stå opp mot disse maktene, sa den iranske presidenten.

Atomprogrammet

Når Ahmadinejad snakker om iranske framskritt som skremmer verdens stormakter, så er det etter alt å dømme det iranske atomprogrammet han har i tankene. USA, Israel og europeiske land anklager Iran for å forsøke å utvikle atomvåpen, mens landets egne myndigheter insisterer på at formålet med atomforskningen er å produsere elektrisitet.

I talen torsdag gjentok Ahmadinejad at Iran i februar vil erklære seg som en atommakt – vel å merke i betydningen et land som behersker teknologien som behøves for å produsere kjernekraft.

Forsonlig tone

Den iranske utenriksministeren Manouchehr Mottaki la an en mer forsonlig tone under en pressekonferanse torsdag hvor han kommenterte de internasjonale samtalene om atomprogrammet.

– Vi tror det er mulig å bygge ei bru mellom de to sidene slik at Iran får beholde sine rettigheter, og alle spørsmål og all tvil knyttet til atomprogrammet kan fjernes, sa Mottaki.

Den iranske regjeringen er tidligere blitt anklaget for å hale ut tiden ved å gi motstridende signaler om atomprogrammet, og å veksle mellom å vise kompromissvilje og å insistere på sin rett til å fortsette den omstridte atomforskningen.

Medlemmene av FNs sikkerhetsråd er ventet å stemme over et forslag om å innføre sanksjoner mot Iran i løpet av noen dager. Sanksjonene er ment som straff for landets manglende vilje til å stanse de mest kontroversielle delene av atomprogrammet.