Torgersen er likevel overrasket over at terrorister slo til mot Bali.

— Man har først og fremst antatt at terrorgruppene som samarbeidet med al Qaida skulle ramme Jakarta og amerikanske installasjoner. Det var veldig overraskende at de skulle ramme Bali.

— Så du tror ikke det er en frigjøringsbevegelse som står bak?

— Nei. Alt tyder på at dette er veldig godt planlagt og gjennomført. Her antar man det er terror med internasjonalt tilsnitt, sier han.

- Utrolig flaks

Ambassadøren forteller at i Indonesia sammenliknes lørdagens terror med terroraksjonen mot World Trade Center.

— Det er utrolig flaks at det ikke er mer enn fire nordmenn som ble skadet da bombene gikk av på Bali, sier Torgersen.

Sjur Opheim jobber som avdelingsleder for Utenlandsreiser AS på Bali i Indonesia, mens han har permisjon som filialsjef i Fana Sparebank.

— Studentene her nede tar det som har skjedd med fatning. Vi har vært med på å gi blod og samle inn penger til medisiner, sier Sjur Opheim til Bergens Tidende.

Vanskelig å komme hjem

Opheim merket ikke selv noe til bombeeksplosjonene natt til søndag norsk tid, men han forteller at de 120 norske ex-phil-studentene som reiser med Utenlandsreisersreiser AS er preget av det som har skjedd.

— Vi vil prøve å skaffe flybillett i morgen tidlig til dem som ønsker å reise hjem. Men det kan bli vanskelig å få til den første uken, sier han.

Studentene har fått beskjed om ikke å gå langt fra hotellene som Universitetsreiser leier litt under én mil fra Kuta, der eksplosjonene skjedde.

— De kan bevege seg i nabolaget og ned til stranden, sier Opheim.

Ingen av de 22 studentene fra Hordaland er skadet i bombeeksplosjonene.