Politiet har mottatt en rekke tips i saken og tror at den lille britiske jenta holdes fanget innen en radius på 5 kilometer fra feriestedet Praia da Luz, melder BBC.

Etterforskerne har også en mistenkt i saken og har laget en fantomtegning til bruk i jaken på vedkommende, men tok lørdag ikke sjansen på å offentliggjøre tegningen av frykt for å sette den lille jentas liv i fare.

Brutt opp

Store politistyrker og redningsmannskaper leter etter tre år gamle Madeleine, som forsvant fra hotellrommet mens foreldrene satt i nærheten og spiste middag torsdag kveld.

Jentas tvillingsøsken lå fortsatt og sov da legeekteparet Gerry og Kate McCann kom tilbake på rommet i 22-tida torsdag, og fant vinduslemmen brutt opp og døra åpen.

– Vi har sikret oss viktig materiale og alt tyder på at vi står overfor en kidnappingssak, sa etterforskningslederen Guilhermino Encarnacao lørdag.

– Jeg oppfordrer kidnapperen til å returnere jenta, sa Encarnacao.

Bønn til kidnapperen

De fortvilte foreldre gikk lørdag ut med en ny bønn i mediene om å få lille Madeleine tilbake.

– Vær så snill, hvis dere har Madeleine, så lever henne tilbake til oss, mamma, pappa, søster og bror, sa Madeleines far Gerry McCann i en følelsesladet appell.

– Ord kan ikke beskrive den angst og fortvilelse vi som foreldre til denne nydelige datteren føler, fortsatte han gråtkvalt.

Ved hans side sto kona Kate med Madeleines rosa bamse i hendene, rødøyd og fortvilet.

– Vær så snille å ta kontakt med portugisisk politi om dere vet noe om Madeleines forsvinning, tryglet Gerry McCann.

Turistmekka

Saken har fått stor oppmerksomhet i Portugal, der feriesesongen står for døra og dårlig PR er det siste turistnæringen ønsker seg.

Portugal tok i fjor imot nærmere 13 millioner turister, og en betydelig del av dem oppsøkte feriestedene og de spektakulære strendene langs Algarvekysten.

Hver femte turist er britisk, og bortføringen av Madeleine har fått stor medieomtale i den lille jentas hjemland.

– La henne få komme hjem til mamma og pappa, tryglet Storbritannias største avis The Sun på sin førsteside lørdag.

STR