Lørdag er det 100 dager siden Madeleine forsvant fra familiens ferieleilighet i Praia da Luz på Algarvekysten. Letingen etter den fire år gamle jenta har så langt vært fånyttes.

Portugisiske medier skriver torsdag at politiet nå jobber ut fra teorien om at den lille jenta kan ha dødd i leiligheten, og at dødsfallet er blitt forsøkt holdt skjult.

Mandag ble ferieleiligheten på nytt gjennomsøkt med britiske likhunder. Ifølge avisa Jornal de Noticias ble det funnet spor av blod i leiligheten, men politiet har så langt ikke villet kommentere meldingen.

Onsdag opplyste en kilde nær etterforskningsledelsen til det portugisiske nyhetsbyrået Lusa at et britisk laboratorium er i ferd med å analysere blodfunn fra leiligheten, og at resultatet kan ventes innen få dager.

I stedet for å lete etter en mulig kidnapper, leter nå portugisisk politi etter liket til jenta, både på land og i havet rundt feriebyen Praia da Luz. Sammen med britiske kolleger har politiet gjennomsøkt havneområdet i feriebyen. De skal også ha kontaktet en spesialist på havstrømmer, for å finne ut av hvordan strømmene gikk i Praia da Luz-området den dagen Madeleine forsvant.