Stormen tok seg inn over øyen Hispaniola torsdag. Foreløpig beveger stormen seg veldig sakte, men Det amerikanske orkansenteret melder om store nedbørsmengder.

Bor i telt

Senteret har tidligere advart mot at stormens herjing over Haiti kan føre til «livsfarlig styrtflom og jordras». Mange bor fortsatt i telt etter å ha mistet hjemmet sitt i jordskjelvet for halvannet år siden.

En del jordskjelvofre har slått seg ned på landsbygda i områder som tidligere har vært utsatt for jordskred og flom. Dette er fattige områder hvor husene er skrøpelige.

Store mengder vann

Men også hovedstaden Port-au-Prince, som ble rasert i jordskjelvet i fjor, er utsatt. Her bor titusenvis av mennesker i telt, og det har tidligere vært dødelige skred i dalsidene rundt byen.

— Det som er spesielt bekymringsfullt, er den store mengden vann dette uværet har med seg. Det er snakk om voldsomme nedbørsmengder sammenlignet med en vanlig tropisk storm, sa Petter Skauen i Kirkens Nødhjelp til NTB onsdag. Han har kontinuerlig kontakt med organisasjonens medarbeidere i Haiti.