Under rettsmøtet i byen Rajbiraj søndag vurderte dommeren og aktoratet muligheten for nye rettslige avhør.

Men ifølge representanten for den norske ambassaden i Katmandu var dommerens vurdering at han hadde tilstrekkelig med opplysninger til å avsi dom, og den ble på tre måneder og 20 dager for Berg og de fem andre som ble fengslet 29. oktober i fjor.

Jagland fornøyd Utenriksminister Thorbjørn Jagland sier seg godt fornøyd med at denne saken nå synes å være avsluttet.

— Det har hele tiden vært en konstruktiv dialog med myndighetene i Nepal, og jeg håper Berg snarest mulig kan reise hjem til Norge, sier Jagland.

Den norske misjonæren fra menigheten Levende Ord i Bergen var tiltalt for ulovlig kristen misjonsvirksomhet i det hinduistiske landet.

Utenriksdepartementet har hatt daglig kontakt med Berg siden han ble fengslet i slutten av oktober. Men verken Berg selv eller noen representant fra ambassaden har vært til stede under rettssaken i Rajbiraj.

Positiv overraskelse Lisbeth Berg, som er gift med Trond Berg, synes meldingen om at ektemannen slipper ut fra fengsel torsdag, var en positiv overraskelse på morsdagen søndag.

— Jeg hadde ikke trodd at det skulle komme noen avgjørelse så fort. Men jeg vet at det har vært mye påtrykk i denne saken, også fra myndighetene i Nepal, som ønsker å bevare det gode forholdet til Norge. Likevel hadde jeg forberedt meg på noe annet enn at det skulle bli en så rask avklaring. Dette var veldig positivt, sier hun til NTB kort tid etter at hun søndag hadde fått nyheten fra Utenriksdepartementet.

Hun regner med å få mannen sin hjem til Bergen kommende helg.

NTB