• Jeg er ingen heks, sa den politiske sensasjonen Christine O’Donnell i TV-reklamen. I natt tapte hun.

Christine O’Donnell fra delstaten Delaware, den mest omstridte av kandidatene til Tea Party-bevegelsen, klarer ikke å sikre seg en plass i Senatet, viser prognoser fra CNN og NBC.

Sprø

Demokratiske Christopher Coons vinner kampen i Delaware, tror TV-kanalene. Dermed slår han O'Donnell, Tea Party-bevegelsens favoritt.

På tidligere meningsmålinger har O’Donnell, som flere ledende republikanere har kalt «sprø», halt kraftig inn på Coons. Likevel ser det ikke ut til at hun klarer å gå av med seieren i delstaten.

Demokratene vil dermed kunne beholde senatsplassen som tidligere har vært besatt av visepresident Joe Biden.

O’Donnell kommer fra den ytterste høyrefløyen i det republikanske partiet og har støtte fra tidligere visepresidentkandidat og Alaska-guvernør Sarah Palin, som har stått fram som en av lederne for Tea Party-bevegelsen.

Fordømte onani

Foruten den vanlige fordømmelsen av skatt, stat og sittende politikere er O’Donnell blitt kjent for å ha fordømt onani og utviklingslæren, noe hun jevnlig blir latterliggjort for av liberale TV-komikere.

Det er også blitt trukket fram at hun en gang har gått personlig konkurs og at hun i sin tid skal ha drevet med heksekunst.

Det siste har hun prøvd å tilbakevise med en TV-reklame der hun hevder at hun aldri har vært heks. «I’m you» («Jeg er dere»), erklærer hun, i et forsøk på å framstå som representant for vanlige folk.