De blodige sporene etter mandagens terroraksjon var tirsdag morgen fortsatt altfor synlige i Dahab på Sinaihalvøya, et populært og rimelig reisemål for ryggsekkturister og dykkere.

Ifølge det egyptiske innenriksdepartementet ble 23 mennesker drept i bombeaksjonene, av dem tre utlendinger. To av de drepte var tyskere, den ene et spedbarn, bekrefter det tyske utenriksdepartementet.

Nordmenn uskadd

I tillegg ble 62 mennesker såret i de tre bombeeksplosjonene, blant dem tre dansker. Det er ingenting som tyder på at norske turister skal være drept eller såret i bombeaksjonene.

En 32 år gammel norsk kvinne befant seg i Dahab mandag kveld, og hun hørte eksplosjonene.

– Vi har hatt kontakt med den norske kvinnen, forteller ambassadesekretær Tor Kinsarvik Engen ved den norske ambassaden i Kairo. Kvinnen er i god behold.

– Hun fortalte at hun så blødende mennesker og opplevde situasjonen etter eksplosjonene som kaotisk, sier Engen til NTB.

Selvmordsaksjon?

Minst to av de tre bombene utløst av selvmordsbombere, opplyser anonyme sikkerhetskilder til AFP.

Ingen hadde tirsdag morgen påtatt seg skylda for bombeaksjonen, men sikkerhetskilder sier den ligner på tidligere bombeaksjoner mot turistmål på Sinaihalvøya i 2004 og 2005. De ble gjennomført av en liten gruppe i Sinai uten noen kjente forbindelser til utenlandske organisasjoner eller nettverk, som Osama bin Ladens al-Qaida.

I bombeangrepet mot byen Sharm el-Sheik i juli 2005 ble mer enn 60 mennesker drept, mens 35 mennesker ble drept og over 100 såret i eksplosjoner i Taba og to andre turiststeder i oktober 2004.

Angrepene førte til en kraftig nedgang i antallet turister på Sinaihalvøya.

Området hvor byen Dahab ligger, er et yndet feriemål, også for vestlige og norske turister. Det skal være omkring 20.000 israelske turister på Sinaihalvøya for øyeblikket.

Det er for øyeblikket fem dagers vårferie i Egypt, og området var fullt av egyptiske turister som feiret sham al-nessim da bombene gikk av.