Verdens helseorganisasjon antar at antall tilfeller i Beijing alene er fem ganger høyere enn det myndighetene oppgir.

President Hu Jintao har beordret myndighetene til "å rapportere nøyaktig om epidemien og holde folket informert", skrev den engelskspråklige avisen China Daily fredag.

Hus ordre kom på et krisemøte i kommunistpartiet torsdag etter at Kina har fått kritikk for sin håndtering av SARS-utbruddet

Toppen av isfjellet

WHO mener antallet tilfeller av SARS i Beijing kan være fem ganger høyere enn det myndighetene har opplyst. WHO mener det er 200 tilfeller i Beijing, mens myndighetene bare har rapportert om 37, melder BBC.

Et ekspertteam fra WHO reiser mandag til Shanghai for å vurdere effekten av tiltak mot SARS i Kinas største by. Ifølge kinesiske myndigheter er kun to personer, i en by på 16 millioner, smittet av sykdommen.

Født med SARS

Tre spedbarn i Hongkong kjemper for livet etter å ha blitt født for tidlig fordi mødrene er smittet av SARS. En av mødrene døde mandag.

To av spedbarna er innlagt på intensivavdelingen. Tilstanden for den tredje skal være stabil.

Barna ble tatt ved keisersnitt fordi de sterke medisinene mot mødrenes SARS-smitte kan forårsake skader på ufødte barn.

— Babyene ble født av mødre som hadde SARS, men det trenger ikke nødvendigvis bety at spedbarna er smittet, sier professor i barnemedisin Hon Kam-lun til avisa Hongkong Standard.

(NTB)