Diplomaten fikk pakken med søte pikkels, altså grønnsaker nedlagt i eddik og krydder, tilsendt fra Iraks charge d'affaires, Hoshiar Dazayi. Pakken var en gave i anledning ramadan. Samme gave ble sendt til Malaysias utenriksminister og flere andre diplomater.

— Jeg ville vise min takknemlighet overfor de malaysiske myndighetene, sier Dazayi til New Straits Times.

Men det hele fikk en litt annen utgang, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Da den malaysiske diplomaten åpnet pakken, så han bare et hvitt pulver. Mannen fryktet at det var miltbrannbakterien anthrax han hadde fått tilsendt. Dermed plasserte han pakken utenfor huset sitt, og ringte politiet.

Da pakken ble undersøkt, fant politiet imidlertid bare søte pikkels. Det hvite pulveret var sukker som var strødd oppå godsakene.

Irakiske myndigheter syntes ikke særlig om mottakelsen gaven fikk, og ga gjennom sitt diplomatiske apparat uttrykk for sterk misnøye med den malaysiske diplomatens «panikkartede atferd».

Diplomaten har i ettertid ydmykt unnskyldt seg overfor de irakiske myndighetene, i et brev der han understreker at det hele bunnet i en misforståelse.

OPPSTANDELSE: Området rundt huset til den malaysiske diplomaten ble sperret av da han slo alarm om det han trodde var miltbrannbakterier i en pakke fra Irak.
BAZUKI MUHAMMAD