Aleobiga Aberima ble derfor bare 23 år, og døde momentant etter å ha bli truffet av en enslig kule. Dramaet fant sted i det nordøstlige Ghana, melder landets nyhetsbyrå GNA.

Aberima tilhørte en gruppe på 15 menn fra en landsby i Bawku East-distriktet, som hadde takket ja til tilbudet fra en såkalt ju-ju-mann — en lokal heksedoktor - om å gjøre dem skuddsikre.

Ifølge lokalbefolkningen hadde kvakksalveren oppsøkt landsbyen tre uker tidligere, og kokt opp et urtebrygg som han ba mennene smøre på kroppen daglig i to uker.

Fredag vendte ju-ju-mannen tilbake til landsbyen, for å avslutte ritualet som han hevdet ville gjøre mennene udødelige.

Mennene ble enige om å teste holdbarheten på en frivillig, og Aleobiga Aberima var dum nok til å melde seg.

— Den unge mannen meldte seg frivillig, og et medlem av gruppen hentet en rifle. Ju-ju-mannen ga ordre om å skyte, og den frivillige døde momentant av et enkelt skudd, melder GNA.

Rasende landsbyboere kastet seg over heksedoktoren som hadde lurt dem, og rakk å gi ham en skikkelig omgang juling før en av landsbyens eldre kom til og reddet ham.

Stammekriger er ikke uvanlig i det nordlige Ghana, og lokale krigere tyr ofte til heksekunster i håp om å bli udødelige overfor farer som geværskudd, piler og knivstikk.

Noe de dessverre ikke blir.

NTB-Reuters-DPAAccra