Det tyrkiske tankskipet "The Vicky" sitter fast oppå vraket av "Tricolor", og den franske kystvakten organiserer en redningsoperasjon for å frakte bort mannskapet.

— Skipet var på vei ut fra Antwerpen og var i radiokontakt med den franske fregatten som ligger ved vraket. Der fikk de oppgitt den eksakte posisjonen til "Tricolor", forteller pressekontakt Per Rønnevig i Wilh. Wilhelmsen til NTB.

Vraket av "Tricolor" er forskriftsmessig merket, så det er en gåte hvordan tankskipet kan ha rent på lasteskipet. Ifølge Rønnevig er det ennå ikke bekreftet om tankskipet har fyringsolje eller parafin om bord.

Tre slepebåter og et skip fra den franske marinen er nå involvert i en bergningsoperasjon med sikte på at mannskapet på 24 skal evakueres fra det tyrkiske tankskipet.

— Det lukter sterkt av drivstoff over hele området, men vi vet ennå ikke hvor skadet skipet er, sier en talsmann for den franske kystvakten ifølge nyhetsbyrået AFP.

"Tricolor" opereres av Barber Ship Management AS på Lysaker som eies av rederiet Wilh. Wilhelmsen. Skipet var forsikret av bergensfirmaet Norwegian Hull Club.

Det var lørdag 14. desember at "Tricolor" kolliderte med det bahamasregistrerte containerskipet "Karibia" 20 nautiske mil nordvest for Dunkerque. En og en halv time etter kollisjonen, sank skipet. Lasteskipet med 3000 luksusbiler om bord ble liggende på grunt vann 35 kilometer utenfor den franske havnebyen Dunkerque.

16. desember kjørte lasteskipet "Nicola" på det forliste skipet og gjorde ytterligere skader. Nå er altså gigantskipet påkjørt for tredje gang.

PÅKJØRT IGJEN: Billasteskipet "Tricolor" ligger kantret i Den engelske kanal
FOTO: REUTERS