I leiligheten var det også et seks år gammelt barn, som er blitt tatt hånd om av barnevernet.

– To trettenårige jenter er blitt voldtatt. De er blitt skåret opp med kniv og den ene er død, den andre på sykehus, sier operasjonsleder Peter Voltaire hos politiet i Handen.

En mann på 26 år er pågrepet som mistenkt i saken. Lørdag formiddag ble han varetektsfengslet mistenkt for drap, drapsforsøk og to tilfeller av voldtekt.

Naboer av gjerningsmannen beskriver ham som hyggelig.

Flyktet Politiet ble varslet om dramaet i Tungelsta klokka 2.50 natt til lørdag. Jenta som overlevde, klarte å komme seg ut av leiligheten og slå alarm fra en bussholdeplass i nærheten. Hun ble senere innlagt på sykehus med knivstikk i ryggen.

Da politiet tok seg inn i leiligheten, skal de ha blitt angrepet av mannen, som ifølge Aftonbladet fortsatt hadde drapsvåpenet i hånden. Politiet klarte å legge ham i gulvet og fikk på ham håndjern og fotlenke, skriver avisen.

— Han er fra før av regnet som farlig og voldelig, sier Voltaire.

Kjente hverandre I leiligheten fant politiet mannen, den døde jenta og seksåringen. Politiet har foreløpig ikke brakt på det rene hva slags forhold mannen og barna har til hverandre, men de skal ha kjent hverandre fra tidligere.

— Ei av jentene har en nærere relasjon til mannen enn den andre jenta har, men jeg vil ikke si hvem av dem det er, sier Mats Nylén, som er informasjonsansvarlig for Södertörnspolisen, til dn.se.

Politiet har fått tak i foreldrene til jenta som er skadd. Hun har flere knivstikk, men skal ikke ha fått alvorlige fysiske skader.

Tidligere fredag kveld ble jentene og mannen sett da de kom til leiligheten. Stemningen skal ha vært god, og de pratet og lo, opplyser en nabo til Aftonbladet.