Lokalavisen Phuket Gazette har lagt ut anmodningen fra myndighetene på sine nettsider. Den nøkterne teksten viser hvilken desperat og hjerteskjærende situasjon tusenvis av turister befinner seg i.

Det er ekstremt behov for donasjoner, skriver avisen, og lister opp en rekke ting det er mangel på.

Alle som har treverk eller ved til overs, bes levere det til det lokale firmaet som har fått oppgaven å lage kister til de mange døde som er funnet. ESP Construction Co har fått i oppdrag å levere 500 kister i størrelsen 200 x 40 x 60 centimeter umiddelbart. Problemet er at de ikke har nok ved, og det haster med å få kremert og begravet likene. Det er også mangel på hvite laken som skal brukes til å svøpe de døde.

Størrelsen på kistene viser at disse er beregnet på utlendinger, skriver avisen. Myndighetene forbereder nå et område som gravplass for hundrevis. De pårørende vil kun få to dager på å identifisere de døde før de blir gravlagt, sier guvernøren på øyen. Det ligger nå 120 døde på sykehuset i Patong.

Et av sykehusene på øyen melder at de trenger sko til mange av sine vestlige pasienter. Mange flyktet barføtt fra bølgene, og har fått sår under beina etter å ha tråkket på glass og materialer. Butikkene i Phuket er tømt for sko i store størrelser. "Alle føttøy store nok til utlendinger vil være til stor hjelp, selv enkle sandaler blir tatt imot", skriver sykehuset.