Lederen for Storbritannias anti-terrorpoliti har søkt om avskjed som følge av at han bidro til å avsløre en storstilt politiaksjon mot mistenkte terrorister.

Politisjef Bob Quick i Scotland Yard reiste onsdag til Downing Street for å informere statsminister Gordon Brown om den planlagte politiaksjonen.

Her ble han fotografert med et topphemmelig dokument i hendene, der forsiden viste at det dreide seg om en operasjon mot al-Qaida-elementer som planla et terrorangrep i Storbritannia.

Pressebildene førte til at politiet måtte iverksette aksjonen kort tid etter på høylys dag i stedet for tidlig torsdag morgen, slik det var tenkt.

– Jeg har i dag levert min avskjedssøknad med visshet om at mine handlinger kunne ha ødelagt en anti-terror-operasjon, sier Quick i en skriftlig kunngjøring.

– Jeg beklager dypt de problemer jeg har forårsaket for kolleger som iverksatte aksjonen og er takknemlig for at de raskt og profesjonelt omstilte seg til det nye tidsskjemaet, heter det videre.

– Mangler dømmekraft

Den konservative opposisjonen, som i fjor kritiserte Quick for å ha arrestert deres innvandringspolitiske talsmann, er fornøyde med at politisjefen går av. De mener at han mangler dømmekraft og at han derfor ikke kunne bli sittende.

I alt ble tolv personer arrestert under aksjonen som fant sted i blant annet Liverpool og Manchester. Alle er mistenkt for å ha tilknytning til al-Qaida og for å ha planlagt terrorangrep, muligens mot et kjøpesenter eller en nattklubb.

Studenter fra Pakistan

De fleste skal ha vært pakistanske statsborgere som hadde visum for å studere i Storbritannia. Én skal ha vært britisk statsborger. To av dem skal ha blitt arrestert på John Moores-universitetet i Liverpool, mens andre ble pågrepet på en internettkafé i et arbeidsstrøk i Manchester. Til sammen åtte hus ble gjennomsøkt.

Londons ordfører, Boris Johnson, sa torsdag at han synes det er svært trist at Quick går av, men at han aksepterer avskjedssøknaden.