President Jacques Chirac kunngjorde mandag at loven skal erstattes med andre tiltak. Kunngjøringen kom etter at presidenten hadde holdt møte med statsminister Dominique de Villepin og andre ledere for regjeringspartiet UMP.

– Presidenten har bestemt at artikkel 8 i loven om like rettigheter skal skiftes ut. Den vil bli erstattet med andre tiltak som skal løse unge menneskers vansker med å slippe inn på arbeidsmarkedet, het det i en kunngjøring fra Chiracs kontor.

Advarsel Ledere for studentenes og skoleelevenes organisasjoner og for fransk fagbevegelse advarte i forrige uke om at hvis den såkalte CPE-loven ikke ble trukket tilbake innen 17. april, ville det bli nye, landsomfattende streiker og demonstrasjoner. 17. april begynner den franske nasjonalforsamlingens vårferie.

Studenter, skoleelever og fagorganiserte skulle senere mandag komme sammen til møte for å drøfte reaksjoner på Chiracs nye utspill.

– Hvis det kommer en ny tekst der CPE ikke er tatt med, vil det innebære at loven er trukket tilbake, og det er det som teller, sa François Chereque som leder den faglige hovedorganisasjonen CFDT.

Ifølge Chiracs kunngjøring kom forslaget om at regjeringen skal gi opp kampen for CPE fra statsminister Dominique de Villepin. Villepin håper å bli utpekt til Chiracs etterfølger i det franske presidentvalget neste år, men mange mener hans sjanser til å bli ny statssjef er kraftig svekket etter de siste ukenes strid.