En liten gutt og hans mor fikk seg en real støkk etter at de kom bort fra hverandre på Københavns lufthavn Kastrup i helgen.

De to skulle ut og reise, og moren var opptatt med innsjekkingen da sønnen tok seg en liten utflukt på egenhånd, skriver danske Ekstra Bladets nettutgave.

Klatret opp på bagasjebåndet

Treåringen klatret opp på bagasjebåndet som transporterer de reisendes bagasje ut til de ventende flyene, og fikk seg en tur gjennom store deler av flyplassens bagasjeområde før han ble oppdaget.

Mens moren lette febrilsk etter sønnen sin, ble den lille gutten røntgenfotografert. Men da det ikke ble gjenkjent noe bagasjemerke på ham, ble han frasortert sammen med kofferter med ukjent destinasjon, og fraktet videre til området for ukjent bagasje.

Her ble gratispassasjeren funnet av en flyplassansatt som hørte ham gråte.

Kunne blitt alvorlig skadet

— Hadde han blitt fraktet videre ville han ha kommet til neste røntgengjennomlysning, der det er manuell betjening. Så der ville han blitt funnet uansett, sier pressesjef Søren Hedegaard ved Københavns Lufthavn til bt.dk.

Ifølge Hedegaard er røntgenstrålene ufarlige for gutten, men det er et lykketreff at han ikke kom til skade under den ufrivillige turen. Risikoen for alvorlige skader er betydelig, da armer og ben kan komme i klem mange steder langs båndet.

Medarbeiderne i innsjekkingsområdet har etter den skremmende opplevelsen fått instruksjon om at skrankene som ikke er i bruk skal låses, selv om de bare forlates i noen minutter.