Han har allerede innrømmet i avhør at han var på vei til den franske øyen Réunion i Det indiske hav, for å undersøke om han fant et passende mål for en terrorbombe lignende med den som drepte over 200 mennesker på Bali i fjor.

Politiet tror at Mehdi tidligere har hatt nær kontakt med Ziad Jarrah, en av dem som førte flyet som styret i Pennsylvania, 11. september 2001.

På mandag gikk fransk politi til aksjon igjen. Også denne gangen på Charles de Gaulle-flyplassen. Christian Ganczarski (36) fra Tyskland ble pågrepet, mistenkt for å ha deltatt i planleggingen av bombeaqngrepet mot en synagoge i Tunisia i april 2002, da en selvmordsbomber tok med seg 21 mennesker i døden.

Ganczarski har tidligerre vært arrestert, men slupet fr grunnet mangel på bevis. Under ransaking av 36-åringen hjem har tysk politi blant annet funnet telefonnummeret til marokkaneren Mounir el Motassadeq, som er dømt for samarbeid med 11. september-terroristene. Nå hevder franske myndigheter at de har bevis for at Ganczarski er en av al-Qaidas viktigste brikker i rekrutteringen av nye medlemmer. Den tredje av de arresterte er den 28 år gamle Robert Antoine-Pierre fra Frankrike. Han skal ha vært sentral bak selvmordsangrepene i Casablanca som drepte 31 mennersker. Antoine-Pierre ble pågrepet på tirsdag.