Agenter fra det føderale politiet FBI siktet Ahmed Hennan (33), Karim Koubriti (23) og Farouk Ali. Halmoud (21) onsdag morgen i Detroit i delstaten Michigan. Ifølge FBI er det uklart hva slags statsborgerskap de tre har.

Mennene ble arrestert mens FBI lette etter en fjerde person, Nabil al-Marabh. Han står på politiets liste over mistenkte eller mulige vitner i forbindelse med terrorangrepene. I huset i Detroit ble det funnet ting som politiet tror tilhører Marabh, blant annet grafiske bilder av Detroits internasjonale lufthavn og informasjon om en amerikansk militærbase i Tyrkia.

Etter å ha undersøkt 96.000 spor tror FBI at de fire passasjerflyene som ble kapret tirsdag 11. september, tre av dem brukt som missiler mot World Trade Center i New York og Pentagon i Washington, bare var begynnelsen på en serie angrep som var planlagt mot amerikanske mål.

For å hjelpe etterforskningen har riksadvokat John Ashcroft endret lovverket som gjelder anholdelse av immigranter og utvidet tiden folk kan holdes i varetekt fra 24 til 48 timer. I løpet av den tiden må politiet avgjøre om mistenkte skal siktes.

De nye reglene anvendes nå mot 75 personer som sitter i varetekt fordi det er uklart om de har ekte eller gyldige dokumenter. FBI har i tillegg håp om at de også kan gi opplysninger som kan hjelpe etterforskningen av terrorangrepene.