Ranerne fikk med seg 53 millioner pund, over 625 millioner kroner, fra en Securitas-pengesentral i Kent i forrige uke. Sjefen for sentralen, hans familie og flere ansatte ble holdt som gisler i forbindelse med ranet, som er det største i britisk historie.

De tre som ble siktet onsdag er bilforhandler og mangemillionær John Fowles (57). Han eier godset der gislene trolig ble holdt, og siktes for medvirkning til grovt ran og tre tilfeller av kidnapping.

Forhørsretten

De to andre er en 47 år gammel mann som også siktes for medvirkning, og en 39 år gammel kvinne som siktes for heleri. Det er trolig den samme kvinnen som ble arrestert like etter ranet, under et forsøk på å sette penger fra ranet i banken.

De tre blir fremstilt i forhørsretten i Maidstone torsdag morgen. Retten har også gitt politiet forlenget frist til å avhøre to andre arresterte mistenkte, ifølge BBC.

— Fant ranspenger

Nestkommanderende for Kent-politiet, Adrian Leppard, sier han er fornøyd med progresjonen i saken, men gjør det samtidig klart at etterforskningen i denne saken kan ta måneder og år.

Politiet vil ikke bekrefte meldinger om at en betydelig del av ransutbyttet skal være funnet nedgravd på Fowles’ gods i Staplehurst, ikke langt fra småbyen Tonbridge, der pengesentralen ligger.

Politiet fant tirsdag lastebilen som ble brukt i ranet, samt 1,3 millioner pund av ransutbyttet. Politiet har også funnet våpen, klær og annet utstyr ranerne brukte.

Til sammen 13 personer er blitt arrestert i forbindelse med ranet, men syv av dem er blitt løslatt mot kausjon.