I alt 18 personer er brakt til sykehus etter en kollisjon mellom et tog og en traktor ved Kimstad stasjon mellom Linköping og Norrköping i Sverige søndag kveld, skriver Aftonbladet.

Det var 244 personer om bord i X 2000-toget, og flere av dem ble sittende fastklemt, opplyser svensk politi. Tre personer er alvorlig skadet, og i alt 18 personer er brakt til Universitetssjukhuset i Linköping og Vrinnevisjukhuset i Norrköping.

Ingen mistet livet i ulykken.

Toget kolliderte med en traktor og fikk skader langs hele siden, opplyser politiet. Traktorføreren er blant de tre personene som er alvorlig skadet.

– Det pågår vedlikeholdsarbeid ved jernbanestrekningen der ulykken inntraff, sier politiets pressetalsmann Mikael Skoog.

I alt 14 ambulanser ble sendt til ulykkesstedet. De uskadede passasjerene ble sendt med buss til Linköping, hvor de ble mottatt av en krisegruppe.

Det var mange barn og unge om bord i toget, blant annet en dansk skoleklasse og et innebandylag, skriver Norrköpings Tidningar i sin nettutgave.

Politiet fikk melding om ulykken like etter klokken 20. Toget var på vei fra Stockholm til Malmö og skulle vært fremme klokken 22.