– Vi har pågrepet tre personer, og vi skal pågripe flere, trolig i løpet av lørdagskvelden, sier politiadvokat Pernille Nordendal i Oslo politidistrikt til NTB.

Alle personene er mistenkt for legemsbeskadigelse.

Totalt ble seks personer skadd da menn med kniver og balltrær stormet moskeen Central Jamat-e Ahl-e Sunnat i Urtegata på Grønland under kveldsbønnen fredag. Ingen av dem ble alvorlig skadd, men flere av dem kommer til å tilbringe noen dager på sykehus.

Mulig varetekt

Lørdag avhørte politiet en av de fornærmede i saken, og dagen ble brukt til å bringe mer klarhet i hva som egentlig skjedde.

— Når vi får mer oversikt, blant annet gjennom avhør av de pågrepne, vil vurdere om det er aktuelt å fremstille noen av dem for varetektsfengsling, sier Nordendal.

Ifølge personer i det muslimske miljøet har det vært en intern maktkamp mellom to fraksjoner i menigheten før voldsepisoden fredag. Styret har ekskludert flere medlemmer. Ap-politiker Khalid Mahmood har forsøkt å mekle i konflikten. Han ble selv angrepet av en mann med kniv fredag ettermiddag, noen timer før det større angrepet.

Frykter drap

Den norsk-pakistanske politikeren Danny Iqbal, som også var til stede under angrepet i Urtegata, mener myndighetene må gripe inn før noen mister livet i konflikten ved moskeen i Oslo. Han frykter det kan komme mer, forteller Sp-politikeren til VG Nett.

— Denne maktkampen og konflikten i moskeen er ikke over med dette. Jeg er redd noen kan miste liv her dersom ikke myndighetene griper inn, sier han.