Over en million kroner er beslaglagt, skrev København-avisen Ekstra Bladet onsdag. De tre tilhører den islamske foreningen Al-Aqsa, og pengene som er samlet inn blant danske muslimer, skulle brukes til voldelige aksjoner rettet mot Israel. Mennene er siktet etter den såkalte skjerpede terrorparagrafen, og risikerer opp til ti års fengsel.

Ifølge Ekstra Bladet er det første gang at det er påvist direkte forbindelse mellom personer i Danmark og organisert terrorvirksomhet i andre land.

Formannen i Al-Aqsa avviser alle anklager om at foreningen støtter terrorgrupper. Rachid Issa sier at de heller ikke støtter den ytterliggående palestinske organisasjonen Hamas' avdeling for sosialt arbeid.

— Jeg kan bevise at vi utelukkende sender penger til organisasjoner i Palestina som videresender dem til foreldreløse barn. Det er snakk om organisasjoner som er registrert av israelske myndigheter. Men etter 11. september vil politiet gjøre oss til syndebukker, sier Issa.

Hans advokat, Laue Traberg Smidt, kritiserer danske myndigheter og sier han er rystet over hvordan landets nye terrorlover gjør det mulig for domstolene å avsi hemmelige kjennelser. For et halvt år siden vedtok Folketinget i København nye antiterrorlover, som ble utformet etter angrepene mot New York og Washington 11. september 2001.

Verken den danske etterretningstjenesten eller politiet ønsket å uttale seg om foreningen Al-Aqsa onsdag.

(NTB)