Naboene sa at han var en hyggelig fyr. Men sannheten var at den 52 år gamle Ariel Castro i mange år har holdt tre unge kvinner som fanger eller sexslaver. De tre er Amanda Berry, Gina DeJesus og Michele Knight. Alle savnet i omkring 10 år.

Naboene sa til CNN i natt at de aldri har sett noe mistenkelig hos 52-åringen. Han beskrives som sosial og hyggelig, skriver Aftenposten.

Mandag kom sjokknyheten som feide over USA som en storm. En av de tre unge kvinnene som ble kidnappet i Cleveland Ohio klarte å varsle omverden. Hun fikk låne en telefon av naboen.

— Jeg er Amanda Berry og trenger politiet. Jeg har blitt kidnappet og har vært forsvunnet i ti år. Jeg er her og jeg er fri nå, sier hun til politiets krisetelefon.

Hun får deretter en rekke spørsmål om gjerningsmannen og sier hans navn og alder, før hun igjen understreker:

— Jeg er Amanda Berry og jeg har vært på nyhetene i ti år.

Holdt fanget i 10 år

Dermed ble en alvorlig krimsak i USA rullet opp. Politiet kom til huset der de tre nå unge kvinnene har vært holdt som fanger i omkring rundt 10 år.

Ifølge nyhetsbyrået Associated Pressskal kvinnene ha vært bundet fast over lenger tid.

Familiemedlemmer fortalte i går at de ikke kunne vente med å klemme de tre kvinnene. Men for noen er det for sent. Berrys mor døde for få år siden. Sorgen over datterens forsvinning var trolig en sterk medvirkende årsak til dette.

GJENFORENT: Her møter kidnappede Amanda Berry sin søster på sykehuset i Cleveland. De har ikke sett hverandre på ti år.
SCANPIX

I alt tre personer skal være arrestert i saken. Det er 52-åringen og to av hans brødre som nå er anholdt. Sønnen til 52-åringen skrev for en tid siden en artikkel om disse forsvinningene og hva som kunne ha skjedd med dem. Han var i går sjokkert over å få vite at de ble funnet i hans fars hus.

I løpet av det neste døgnet kommer påtalemyndigheten til å offentliggjøre hva siktelsene går ut på

Fikk minst ett barn

Ed Tomba, politisjef i Cleveland, sier at de er tre brødre som er siktet. Den man antar er hovedmannen er 52 år gamle Ariel Castro. Han eide huset der de tre kvinnene ble funnet, skriver Aftenposten.

Det er omkring 10 år siden de tre jentene ble kidnappet. Den eldste var 20 da hun forsvant, den yngste 14 og den tredje 17 år. Den 52-årige gamle mannen skal ha fått minst ett barn med en av kvinnene.

Alle de fire var i god form da de ble funnet. De ble fraktet til et lokalt sykehus.

Mannen som er arrestert, siktet for å ha bortført de tre kvinnene, er en 52 år gammel mann som kjørte skolebuss i distriktet. Han skal ha fått sparken fra jobben for en tid siden.

Hørte skrik fra huset

Det var mandag ettermiddag lokal tid at en nabo hørte skrik fra huset. Han løp over og traff den unge kvinnen, Amanda Berry. Hun var sperret inne, men fortalte naboen hva hun het. Naboen sparket inn døren og sørget for at Berry fikk snakke med politiet.

I mer enn 10 år har de tre kvinnenes forsvinning vært en gåte for det lokale politiet.

De tre sakene ble etterforsket hver for seg.

Borgermester Frank Jackson sier han er meget fornøyd med at jentene er i god behold.

Det er varslet en pressekonferanse i Cleveland Ohio i morgen tidlig amerikansk tid.

NABOEN: Nabo Charles Ramseyoppdaget Amanda Berry og hjalp henne med å få kontakt med politiet.
SCANPIX

Til nå har offentligheten hørt mest om Amanda Berry og Gina DeJesus og lite om den tredje jenta — Michelle Knight.

Trodde hun hadde rømt

Knight forsvant 23. august 2002, og ble sist sett hos sitt søskenbarn i Cleveland. Knights bestemor har sagt til lokale medierat de regnet med at hun hadde forsvunnet på egenhånd fordi hun var sint for at hun mistet forsørgeransvar for sønnen sin.

Michelle Knights mor, Barbara Knight, ville imildertid ikke tro på dette, og har lett etter datteren på egenhånd i over ti år.

Barbara Knight, som nå bor i Florida, reiser nå til Cleveland og håper å få se sin datter igjen der.

I timene etter at saken ble kjent, har det versert rykter om at den pågripne 52-åringen hadde skrevet en artikkel om en av de kidnappede jentene for lokalavisen.

Ifølge CNNer det imidlertid sønnen til den pågripne som har skrevet saken. Han har samme fornavn som sin far.

— Jeg er helt paralysert, dette er jo faren min, sier sønnen til CNN. Han vil ikke si mer før han har snakket mer med familien.

HOLDT FANGET: I dette huset har de tre nå unge kvinnene har vært holdt som fanger i omkring rundt 10 år.
SCANPIX