Områder langs kysten av flere av øyene i regionen ble evakuert før det ble klart at det ikke var fare for noen stor tsunami.

Rystelsene førte til at det oppsto en jordskjelvbølge, men den var liten, ifølge The Pacific Tsunami Warning Centre.

Kort etter jordskjelvene ble det sendt ut tsunamivarsel til et stort område sørvest i Stillehavet. På Ny Caledonia ble flere skoler evakuert, og på Loyalty Islands fikk folk fått beskjed om å komme seg bort fra kysten og opp i høyden.

På Vanuatu brøt det ut panikk etter at både lokale innbyggere og turister hevdet at de hadde sett store bølger utenfor kysten.

— Folk er hysteriske og forsøker å finne ut hva som skjer og kontakter familiemedlemmer, forteller en kilde i hjelpeorganisasjonen Care Australia til nyhetsbyrået AFP.

Kort mellomrom De tre kraftige jordskjelvene utenfor øystaten Vanuatu kom med kort tids mellomrom. De målte henholdsvis 7,8, 7,7 og 7,1 på Richters skala, ifølge amerikanske US Geological Survey.

Det ble meldt om fare for jordskjelvbølger så langt unna som i Australia, New Zealand og Indonesia, og dessuten på Papua New Guinea, Fiji og en rekke andre øyer.

Tsunamivarselet ble sendt ut om lag en uke etter at minst 180 mennesker omkom i en jordskjelvbølge på Samoaøyene og Tonga.

Skjelv ved Filippinene Kort tid før skjelvene ved Vanuatu kom det melding om et jordskjelv ved øygruppa Sulu i nærheten av Filippinene. Dette skjelvet målte 6,7 på Richters skala, ifølge US Geological Survey.

Det er ikke meldt om skadde eller materielle ødeleggelser etter de undersjøiske jordskjelvene som alle ble utløst tidlig torsdag morgen australsk tid.