Ifølge den australske avisen Sydney Morning Heralds journalist i Afghanistan ble to franske og en tysk journalist drept da de falt av et pansret kjøretøy under et angrep. Angrepet fant sted på frontlinjen nordøst i Afghanistan, ifølge en hærfører fra opposisjonen.

Angrep med bombekastere

En av de drepte var den kvinnelige franske journalisten Johanne Sutton, som arbeidet for den franske radiostasjonen Radio France Internationale (RFI). RFI bekrefter at deres journalist, som er 35 år og ugift, er drept.

En annen fransk kvinne, som jobbet for den Luxembourg-baserte radiostasjonen RTL, og en tysk mann som arbeidet for Stern, ble også drept, ifølge Herald.

De tre journalistene var sammen med tre andre utenlandske journalister på en av Nordalliansens stridsvogner da Taliban-styrker angrep med bombekastere og maskingevær.

Falt av bilen

Kjøretøyet med journalistene ble truffet av et prosjektil som ikke eksploderte med en gang, men først da det falt i bakken. Tre av journalistene falt av da stridsvognen brått snudde, og ble etterlatt, mens de tre andre berget livet ved å holde seg fast.

De tre er trolig de første journalistene som er drept siden USA innledet krigen i Afghanistan 7. oktober.

Det ble meldt om harde kamper i området rundt Sharatai søndag kveld, da Nordalliansen angrep Taliban dagen etter at to stillinger var tatt.

(NTB)